dilluns, 20 de juliol del 2009

Caducitat, clau per la continuïtat

Aquest dissabte vaig estar a Gratallops a la Junta Nacional de la JCI Catalunya i després una breu reunió amb alguns presidents locals i vicepresidents de formació d’algunes OLM, on varem exposar que havíem fet des del IF fins aquella data i sobretot, que estàvem preparant.

Durant la segona reunió, varem repetir varis cops que la gent del nou equip tècnic tenim molt clar que tenim una data de caducitat i que considerem és clau per al nostre futur, quan un bon company i exalumne del Fòrum em va dir.

“Albert, perquè dius tant que teniu data caducitat si el fòrum ha sortit brutal?”

Doncs molt senzill.

Si a la JCI presumim de ser una escola de líders i d’emprenedors, que permet a una persona liderar projectes, ser president local en dos o tres anys, etc ...

... creieu seria normal també que aquesta capacitat de generar relleu l’hauríem de tenir també els formadors? Segur no tant accelerada però cal.

El mal de les organitzacions normalment és que les persones s’enganxen a les butaques un cop han assolit el poder i els costa molt deixar-ho. Tot això fa que els sistemes es vagin convertint en ineficients cada dia que passa perquè la competitivitat (no competició) decreix

Tot i així hi ha altre punt de vista, si una persona que entra a liderar un equip, associació o empresa, no es capaç de poder-se retirar és que quelcom s’hauria d’haver fet millor, tot i que a vegades no depengui el 100% d’un mateix .. i ho dic per experiència pròpia.

Amb tot això que vull dir?

Que si ens fiquem data de caducitat, estarem forçats a treballar per preparar el relleu i a donar oportunitats als que venen darrera, que pugen molt forts!... ;)

Au doncs .. mirarem de deixar el vaixell de la formació tant fort com l’hem rebut.

2 comentaris:

  1. Albert, aquestes paraules ja les vaig sentir el dissabte a Gratallops i varen ressonar al meu cap i reflexionant-les encara fins avui crec que la teva explicació queda molt ben justificada i realment estic amb tu.

    Això no vol dir que no ens ompli de pena el pensar que ho deixareu, tot i que sigueu allà a prop per si us necessitem.

    Que així sigui.

    ResponElimina
  2. No et preocupis Carlos que ho farem amb cura, temps i preparació suficient .. i sobretot, calgui quan calgui estarem alla segur .. ;) .. pero sempre a segon terme

    ResponElimina