dissabte, 28 de novembre del 2009

Judo Verbal .. un món on endinsar-se!

L’altre dia per motius de feina vaig conèixer una persona que porta molts anys amb temes de seguretat i temes militars. Una persona que ha viscut situacions extremes degut a les situacions límit que comporta el fet d’estar enmig de la guerra com ara Bòsnia o fins i tot, protegint a un màxim mandatari de qualsevol país.

En aquella conversa, que va ser molt i molt gratificant, em va explicar breument el concepte de Judo Verbal, del qual avui us vull citar alguns conceptes bàsics, perquè vull compartir-ho amb vosaltres.

Què és el judo?

Si fem una recerca acurada al món de internet, veurem que el concepte judo moltes vegades utilitza valors com suavitat, equilibri, benefici mutu, eficiència, etc .. sobretot cercant un desenvolupament personal i una recerca de l’excel•lència

Què és la comunicació verbal?

Per comunicació tots sabem lo que ens van ensenyar a l’escola, “emissor, canal, missatge, receptor, feedback ...” ...

Què és el judo verbal?

Doncs ve a ser un sistema de comunicació que originàriament va ser utilitzar i creat pels cossos policials i que avui en dia s’està utilitzant en molts més entorns de la vida pública.

És un sistema que utilitzant els conceptes del judo, permet afrontar situacions extremes davant d’entorns molt complicats, i gràcies a unes tècniques i metodologies, girar aquesta situació i convertir-la en una situació més positiva, mantenint sempre el respecte i autoritat.

Un concepte poc conegut com a tal i poder si sota altres noms, però segur “un món per descobrir”




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada