diumenge, 31 de maig del 2009

La crítica destructiva front l’argumentació constructiva

El cap de setmana passada vaig estar a Tarragona impartint un seminari i vaig tenir una xerrada amb l’Enric, un junior d’allà, sobre els cartells del PSC durant la campanya electoral i tot just després de viure ahir l’Assemblea de Mig Any de les Joves Cambres de Catalunya.

El dia actual de les persones i organitzacions (famílies, empreses, associacions, etc) està sent realment dur en molts punts, per la situació econòmica que ens envolta, però sobretot els impactes que genera aquesta crisis i de la manera que tenim d’afrontar-la tots plegats. Ens fa encendre més del compte i perdre l’horitzó i la forma de fer a la gran majoria.

Tot això ens ha dut a una situació que molta gent s’està enfocant en criticar destructivament al contricant o fins i tot, a aquella persona que ens principi es un aliat nostre, enlloc de basar-se en la capacitat de saber argumentar els teus propis principis o voluntats, d’una manera coherent, argumentada i educació, perquè:

quan un critica tant destructivament, pobre d’ell que no té arguments constructius

Per tant cal que pensem sempre en positiu i sobretot, mirem “ la critica i argumentació constructiva” perquè no n’hi ha prou amb tenir raó, s’ha de saber-ho transmetre, perquè també “les coses a part de ser ètiques, han de ser estètiques

I un cop passat tot això, és també digne d’admetre que quan algú s’ha equivocat o situat en límits incorrectes i ho reconeix i s’excusa, li demostra un senyal de maduresa i aprenentatge molt important que el fa persona.

En resum ... siguem positius, raonable, dialogants, ètics i estètics ja que és la única manera de fer front i guanyar aquesta “situació actual complexe

2 comentaris:

  1. Hola Albert, els comentaris que surten al meu estat són inventats per CDC...no els escric jo ara com ara. No acostumo a ser tan destructiu, de fet, ja ho vas veure al "discurs" que vaig intentar fer al concurs d'oratòria. És el circ en el qual s'està convertint la política per desrgàcia.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Si si Enric .. vam estar d'acord .. a la politica tambe hi ha pallassos amb traje fosc ... ;) ..

    ResponElimina