diumenge, 7 de juny del 2009

Emprenedors mileuristes

Fa molts de mesos, des de 2005 aproximadament, sentim el concepte de “mileurista” que s’ha ficat molt de moda, indicant a aquell grup de joves nascuts entre el 1968 i el 1982 aproximadament, que pel seu treball cobren imports inferiors i al voltant dels 1.000 euros.

La situació econòmica realment complicada ha fet que molts joves ho tinguem molt complicat per tirar endavant ja que avui en dia, amb els increments de preus de l’habitatge, ja sigui de compra o lloguer, acompanyat de mals factors macroeconòmics (preu menjar, benzina, etc...) fa que els joves ho tinguem una mica bastant complicat.

Però em pregunto ... perquè carai només es parla de mileurista del treballador i no de l’emprenedor?

Un emprenedor quan arranca un projecte empresarial, ja voldria ell ser mileurista ... quasi tot els emprenedors que conec, hem començat treballant per sous inferiors a 1000 euros. Molts d’ells ens els seus primers anys de vida han tingut serioses dificultats per poder aconseguir un sou, ja sigui estable o no ... però a base d’esforç molts hem anat tirant endavant, però d’altres no han tingut aquesta sort i el pobres, molts d’ells al ser autònoms ... llavors “ni atur

Ahir precisament mentre dinava amb uns amics a Lleida, va sorgir aquest tema i un amic emprenedor deia .. “fa quatre mesos que no cobro” ... ni mileurista ... diguem-ne que “zeurista

Cert és que molts emprenedors passem o hem sobrepassat la barrera mileurista al igual que un treballador que treballa i es prepara, millora la seva qualificació podrà anar millorant de sou, al igual que un emprenedor degut al risc assumit i treball realitzat, també anirà incrementar el seu sou.

Mileurista és una etapa global i no només típica d’uns assalariats, perquè a més cal recordar que un emprenedor sigui autònom o no, també cotitza i també te salari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada