diumenge, 28 de juny del 2009

L’esport com a eina de formació ??

Aquest cap de setmana he tingut la sort de viure estones amb la gent del meu club d’handbol aquí a Igualada, ja que s’ha celebrat el Handbol Sorra i això ha permès que ens retrobéssim ex jugadors i ex entrenadors del club, després de quasi vint anys!

Durant les estones que hem tingut la sort de poder veure, parlar i recordar, com totes aquelles hores d’esforç i de practica de l’esport, passat els anys ens ha servit, per desconnectar mentalment i fer quelcom d’esport, però sobretot, van ser un anys de practicar insconscientment valors com la companyonia, equips de treball, motivació, gestió de crisi, etc ... que varem viure i que avui, molts anys després, s’han solidificat d’una manera en els pòsits del nostre coneixement.

Per tant podem afirmar que l’esport és una eina de formació en habilitats personals, però si ho afirmem així ... perquè no es treballa més??

A la Jove Cambra estem molt acostumats a fer formació en habilitats directives com pot ser motivació i lideratge, treball en equip, oratòria, debat, direcció projectes, etc .. és a dir, tota aquella formació necessària per gestionar entitats.

Però un club esportiu també es una entitat oi?

Si tots estem d’acord en això, com és que la majoria de clubs només es treballa als monitors i formadors per a entrenar els nens i joves que tenen els seus equips? Perquè els monitors només estudien poques hores d’habilitats durant el curs i després no ho treballen? Perquè no es pensa més en la formació dels entrenadors??

Totes aquestes preguntes les hem debatut amb companys aquests dies i també amb persones d’altres clubs esportius abans d’aquest cap de setmana, arribant a dues conclusions afirmacions que son:

- Els clubs esportius han de tenir present que a part d’entrenar joves, tenen la responsabilitat de formar persones

- Els clubs esportius han de pensar en plans de formació per als seus entrenadors, que són el primer esgraó per cuidar als joves
.

En resum .. l’esport és una de les millors eines per formar persones, sigui jugadors, entrenadors, directives i com no ... pares ... a qui dedicarem algun altre dia un post .. :)

PD Felicitats companys del CH Igualada ... molt bona feina aquest cap de setmana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada