dimarts, 16 de juny del 2009

Vergonya versus Respecte

Feia dies que no escrivia al Blog però avui no ho he dubtat en cap moment quan he vist la següent frase navegant pel meu iGoogle. La frase diu:

“Quan els que manen perden la vergonya, els que obeeixen perden el respecte” Georg Christoph Leichtenberg

Quina afirmació tant clara i que diu tant en tant poques paraules.

Quan una persona li toca, ja sigui per mèrits, sort o voluntat, el dirigir o millor liderar un projecte, empresa o grups de persones, cal que tingui molt present un concepte tant clar com és el respecte. Respecte vers a un mateix perquè sino et respectes a tu mateix, menys respectaràs a la gent que t’envolta en el teu equip de treball i sobretot, ells no tenen cap culpa d’això.

Vergonya és un tema molt important que cal que tinguem sempre quan haguem de fer o dir quelcom. Com tot no vol dir ser super tímids i tenir por a fer o dir qualsevol cosa, però si hem de tenir aquella punta de vergonya que ens manté desperts per sobretot, mantenir el límits personals que hi ha entre tots.

Pensem que sempre hi ha una límits i del fer de mantenir-los et dona credibilitat, respecte i sobretot serietat. Si passem de tot sense vergonya ni res, possiblement trencarem certs límits i llavors, ja em perdut tota credibilitat i respecte.

Com dèiem una vegada amb una amic, “cal saber gestionar distancies” .. ;)

Us adjunto vídeo un xic graciós perquè vegeu que tots tenim uns límits.



1 comentari:

  1. Es veritat, la gent que no te vergonya (i a sobre tenen morro), jo no els hi tinc cap mena de respecte ;-)

    ResponElimina