dimarts, 25 d’agost del 2009

INICIA, portal per a la creació d’empreses de la Generalitat de Catalunya ... http://inicia.gencat.cat/inicia/cat/

Avui vull compartir una informació vaig rebre que crec pot ser interessant com a un espai més al Server dels emprenedors, i així fiquem també una altre eina al Servei dels emprenedors on també hi ha la Jove Cambra!

El nou portal INICIA de la Generalitat http://inicia.gencat.cat/inicia/cat/ és la web per a tots aquells emprenedors que vulguin engegar o donar suport al creixement de la seva empresa.

El nou portal vol ser un lloc de referència perquè emprenedors i empresaris de tot Catalunya rebin el suport necessari durant tot el procés de negoci.

La web presenta tres categories principals (Motivació, Creació i Creixement i consolidació), les quals es converteixen en el recorregut bàsic per a qualsevol emprenedor que estigui arrencant el seu projecte empresarial.

_ Motivació; l’emprenedor pot trobar les eines necessàries per avaluar la seva idea de negoci, conèixer si té les actituds i aptituds necessàries per ser una persona emprenedora, i conèixer les experiències d’altres emprenedors.

_ Creació; l’emprenedor pot crear el seu pla d’empresa a partir de demos i exemples oberts per facilitar la planificació del seu projecte, conèixer les passes a seguir per crear la teva empresa i informar-te dels productes financers i ajuts als quals pots optar prer crear la teva pròpia empresa.

_ Creixement i consolidació; garanteix l’èxit en el creixement de l’empresa. Innovació, internacionalització i cooperació o gestió empresarial, formen part de les temàtiques que INICIA posa a l’abast perquè l’emprenedor reforci les seves habilitats i disposi de les eines
necessàries per competir en el mercat i consolidar el seu negoci.

INICIA és el pla del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya destinat a donar un suport integral a la creació d’empreses mitjançant la informació, orientació i formació a les persones emprenedores.

INICIA té quatre programes en marxa destinats a: dones emprenedores, treball autònom, cooperatives i societat laborals i joves emprenedors.

_ Dones emprenedores: Portar endavant un negoci propi és sempre una experiència de risc i es complica encara més si s’és una dona. La conciliació entre vida familiar i laboral és una qüestió clau perquè moltes dones es facin enrere a l’hora d’iniciar un negoci. Des del portal INICIA es pot accedir a tots els col·lectius de suport a la dona emprenedora a Catalunya, i a un recull de documents que ajudaran a superar les barreres en el món empresarial.

_ Treball Autònom: Tots els recursos per tirar endavant el teu projecte de negoci a través d’informació, eines de suport i assessorament.

_ Cooperatives i societats laborals: La cooperativa i societat laboral és un model de negoci poc seguit pels empresaris catalans, però un dels que més contribueix al desenvolupament del territori i a la integració social de l’organització.. Al portal INICIA trobareu la informació necesaria sobre les cooperatives i societats laborals, els tràmits de constitució i posada en marxa, els ajuts, subvencions i assessorament per fer créixer i consolidar la vostra empresa.

_ Joves emprenedors: el col·lectiu jove és un dels que inicia més negocis i no arriba a portar-les a terme. El portal INICIA dedica tot un programa a aquest grup que necessita més seguiment i suport perquè l’empresa arribi a consolidar-se amb èxit.

Al Banc de casos trobarem exemples realment engrescadors, que ens mostren com les idees poden esdevenir una realitat i ens poden ajudar a donar un pas més enllà i aconseguir els nostres objectius. Són projectes empresarialsque s'han engegat durant els últims anys per persones emprenedores amb el suport d'INICIA. Experiències d'utilitat, a partir de diferents criteris com són la forma jurídica de l'empresa, l'activitat a què es dedica, el capital inicial que han requerit per la seva posada en marxa o la comarca on s'ha portat a terme.

La secció d’Actualitat està dedicada a totes aquelles notícies, actes i novetats del portal per estar al dia de tot el que passa al món empresarial a Catalunya. I per actualitzat i millorar les habilitats com a empresari, el portal INICIA fa um recull diari de tots els tallers i seminaris als que es pot assistir gratuïtament.

INICIA també disposa d’un servei d’assessorament on pots rebre mês informació sobre els serveis i entitats d’Inicia, triar una entitat i sol·licitar assessorament personalitzat en qualsevol de les 174 entitats distribuïdes per tot Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada