dijous, 20 d’agost del 2009

El gos, el millor amic de l’home?? ... no fotem!

Avui he rebut un correu sobre la mort del gos més alt del món que us adjunto en fotografia, i llavors m’ha vingut a la ment una conversa que vaig tenir l’altre dia amb en Ferran mentre fèiem una orxata a plaça de Cal Font

No recordo exactament com va sortir el tema però la conclusió era que malament anem si anem dient sempre que el millor amic de l’home és el gos, ja que en quelcom estem llavors.

Com amic entenem a aquella persona amb qui pots compartir qualsevol cosa, sigui èxit, problema, dubte, etc ... i que saps que en moments bons i dolents tindràs aprop teu, tot i que sigui més important que estigui aprop en el dolents, ja que allà demostrarà la veritable amistad.

Per una banda, un tema molt important amb un amic ha de ser la possibilitat de poder “intercanviar opinió i tenir feedback” ... és a dir, complir el procés de comunicació real que tu dones un missatge via un canal i utilitzant un codi concret, però, el receptor et dona un feedback que entens.

Per altra banda, amistat no vol dir submissió i moltes vegades als pobres gossos poc els podem deixar opinar .. dóna’m la pota, jau, etc

Cert és que el gos es un animal que fa molta companyia i hi ha gent que realment el gos és l’únic animal racional o no, que pot tenir al costat, amb lo que una excepció ho hem d’entendre crec, però si us plau, que l’excepció no sigui la regla ... lo habitual.

Per tant .. com no, el millor amic de l’home és l’home!!

Com veiem, la interacció es també important per avaluar als amics i com dèiem l’altre dia, un dels tres punts claus per l’equilibri tridimensional.

Gràcies

PD Adjunto link de la noticia del gos
http://www.laflecha.net/canales/curiosidades/gibson-el-perro-mas-alto-del-mundo-muere-de-cancer?_xm=newsletter

8 comentaris:

  1. Hola Albert,

    Tens raó, malament anem quan es diu això. El que passa es que la relació entre persones es complicada, i un gos mai et portará problemes. Per tant, quan una persona diu que el seu millor amic es un gos es perque ha escollit el camí fàcil.

    Salutacions,

    ResponElimina
  2. Si si Albert .. tens tota la raó .. el cami més fàcil pel que et manec per la paella .. Submisió !! .. :)

    ResponElimina
  3. Hola companys, com sabeu sóc un gran amants dels gossos i de bon rollo deixeu-me dur la contrària amb el vostre argument.
    Primer: Els gossos tenen també la seva manera de comunicar-se, no és verbal, però es comuniquen i molt - recomano llegir el llibre "señales de calma" i recordeu que la comunicació no verbal representa un 78% del total de la comunicació. El problema és normalment, saber i sobretot voler "escoltar-los" però us asseguro que de feedback en pots tenir molt amb un gos. També hi ha molta gent que no sap escoltar les persones.
    Segon : el tema submissió, deixeu-me dir que això depèn de qui educa el gos, per desgràcia hi ha gosssos excesivament submissos, però jo m'eh fet un fart de veure fills i dones en la mateixa situació o pitjor, amb marits o pares dominants i coarcitius. - crec haver sentit moltes més noticies de violència domèstica que de atacs de gossos a persones - un cop més hi fa molt l'eduació de cada animal, com de cada persona.
    A més, la frase el millor amic de l'home té un origen clar, la fidelitat d'un gos al seu amo és infinitament més alta que la fidelitat mitjana de l'home, no parlo de submissió, parlo de fidelitat, aquí si que ens passen la mà per la cara.
    Finalment, per tanar amb una mica de bon humor : No és cert que el millor amic de l'home és l'home : El millor amic de l'home és la dona !!! jejejeje :P apa, salut companys

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord Enric amb tots els teus comentaris i que consti que mai he dubtat de la fidelitat del gos ni res, si en pugues tenir en tindria un!!

    Per sols que com dius al final i amb toc de broma! ... :)

    El millor amic l'home es la dona!! ...

    Aqui es on volia anar .. no dubto mai del gos, pero que mai hauria d'estar per sobre l'home

    ResponElimina
  5. Carai com es fereixen sensibilitats :) .

    També estic d'acord amb tu Enric, el meu pare te 4 gossos, tots amb les seves personalitats i formes de fer, tots super fidels. El que passa es que no es poden substituir per persones.

    Això si, el millor amic de l'home es la dona, sens dubte ;)

    ResponElimina
  6. Per altra banda, deixeu-me dubtar que el millor amic de la dona sigui l'home ... ;)
    (de bon rotllo eh macus!!!!!)

    ResponElimina
  7. Hombre Silvia, nosaltres volem ser els vostres amics, sou vosaltres qui no us deixeu!!!! ;)

    ResponElimina
  8. jajajaja!
    bé, jo crec que ho podem deixar així, no?
    ;)
    just joking!

    ResponElimina