dijous, 6 d’agost del 2009

JCI Oportunitats Internacionals de Cooperació

Per aquestes dades fa ja vuit anys que vaig poder participar per primer cop en un projecte de cooperació gràcies a Jove Cambra que varem coordinar a Bòsnia l’any 2001. Posteriorment em va servir per poder col·laborar amb alguna altre entitat fins l’any passat, que vaig poder viure el meu darrer projecte de cooperació a la República Dominicana.

L’any 2001 amb els companys David Badia i Josep Plassa, varem tenir l’oportunitat de fer un projecte que va consistir en muntar una aula d’informàtica a Travnik, una petita ciutat a uns 70 km de Sarajavo. Va ser un projecte basat en recollir ordinadors aquí a Catalunya, preparar una manuals i anar allà a impartir un cursos a un grup de joves bosnians d’un centre durant cinc dies. Va ser una experiència brutal!!!! Mil gràcies Enric, Fudo, Amir, Jordi i tots els companys de JCI

L’any passat i liderats per la Xènia Castelltort i l’Abel Ruiz, vaig poder formar part d’un grup de gent que varem viatjar a la República Dominicana, on varem contactar amb companys de la JCI que va conèixer l’Abel uns anys abans quan JCI Igualada va recollir 1 tonelada de material escolar que va enviar allà via vaixell. En aquest viatge portaven una dotació econòmica del Memorial Josep Fusté que ens va servir per comprar material elèctric i bombetes per una escola d’allà, perquè tenen molts problemes de corrent i llavors es queden sense llum i molts cops no podem fer classes. Amb aquesta aportació, l’escola pot fer més hores de classe perquè té llum quan falla.

Podríem seguir amb més exemples d’altres JCI, a nivell local, nacional i internacional, que demostren clarament que la JCI és:

- un espai on poder aprendre
- un espai on poder cooperar
- un espai on poder ajudar
- un espai on poder conèixer noves cultures ...
- un espai on poder emprendre projectes socials
- ...
- I sobretot ... un grup de gent no sempre anem amb corbata i vestits de gala

Us deixo algunes breus imatges dels projecte i algun dia, us explicarem amb més detall.

Gràcies




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada