divendres, 12 de desembre del 2008

Special Handbol

Us adjunto un text interessant sobre un exemple de projecte social i esportiu que estem desenvolupant al Club Handbol Igualada

Amb més d'un any i mig de feina a l'esquena, el Club Handbol igualada ha aconseguit tirar endavant un petit equip d'Special Handbol que podria federar-se dins l'Associació d'esports i lleure per a disminuïts psíquics (ACELL). Tot i que el projecte ja havia estat presentat a la federació Catalana d'Handbol repetides vegades, no ha estat fins aquesta temporada que s'ho han plantejat seriosament i s'apunten al el projecte.

El primer contacte del club igualadí amb els nois i noies de l'Escola Àuria i amb la gent del TAC va ser al març del 2007, i des d’aleshores, van anar incorporant l’handbol primer de manera ocasional entre els nois de manera que van poder participar el maig passat d’un partit entre ells mateixos en la trobada de l’Handbol Base.

A partir d’aquí, i en veure també l’interès que l’ACELL tenia per l’equip de la gent del TAC, han continuat treballant, d’una banda incorporant a l’horari lectiu l’esport pels infants de l’escola Àuria, i com activitat en jornada extra laboral pels del TAC. Durant el primer any, l’Special handbol va comptar amb l’ajuda econòmica del Patronat Municipal d’Esports, que es va encarregar de pagar els monitors, però en vistes que aquesta temporada se’n van desdir, l’únic finançament amb el que compta Special handbol és l’aportació de 3.000€ de caixa de Manresa, entrant el projecte en les iniciatives que recolzen des de l’Obra Social.
Ara, un cop aconseguit el finançament que permetrà al CHI continuar un any més amb el projecte Special Handbol, en el qual aprenen l’esport 2 grups de nens i nenes de 8 a 14 anys i un grup d’adults, la Federació Catalana d’Handbol s’ha fixat en la iniciativa i ha engegat aquesta temporada un projecte per a generar una Lliga Catalana de discapacitats sota el nom “Handbol per a tothom”, descuidant-se de mencionar, com a promotors de la iniciativa la tasca feta des del club igualadí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada