dijous, 26 de febrer del 2009

“Imatge versus presència”

Fa dies escoltant la radio vaig sentir com una persona parlava sobre l’art de la seducció i de com quan a vegades, una persona entra a una sala, transmet una sensació d’omplir-la d’energia ... m’enteneu que vull dir oi?

Doncs fa dies que volia escriure quelcom d’això al Blog, però tot just avui s’ha donat el cas de dos factors que m’han fet ficar-ho ara a l’arribar a l’hotel:

- Haver compartit reunió, dinar, reunió i visita a una empresa de cosmètica de la zona d’Alacant durant més de cinc hores.

- Conèixer una persona que omple les sales sense bufar

Què vull dir tot això?

Doncs que hi ha persones que tenen una imatge que quan els veus dius ... “carai, quin/a paio/a” però llavors quan rasques i mires de veure que hi ha darrera, trobes poques coses, amb lo que acabes dient que es una “persona buida”, “una imatge

Per contra, pots trobar persones que van més enllà d’una imatge, persones que certament tenen una imatge millor o pitjor, però quan rasques, quan parles, intercanvies idees, debats, visions, opinions, veus que hi ha quelcom més que una imatge. Si a més, va acompanyat d’una capacitat de comunicar, de transmetre verbalment o no verbalment, etc ... trobes que acabes intentant crear vincles i omplint espais, per fomentar relacions futures, i llavors es quan es diu,”es nota que aquest paio/a ha estat aquí”, “te presència

És a dir, hi ha gent que va més enllà d’una imatge, gent que quan entre a les sales, o quan les veus, omplen les sales o espais d’algo que no es veu, gent amb presència.

O sigui doncs .. Imatge o presència?

PD: Gràcies Juan, gràcies Chimo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada