diumenge, 27 de setembre del 2009

Els 4 ions de l’emprenedor

Un és un àtom o grup d’àtoms que tenen càrrega elèctrica, i un àtom és la quantitat mínima d’un element que té existència pròpia, és dir, els eixos bàsics sobre que es sustenta qualsevol cosa, matèria o ésser viu.

I parlant d’ésser viu, anem al tema que més m’agrada i m’apassiona com molts de vosaltres sabeu, les persones i sobretot, l’emprenedor!

Aquí al blog he escrit molts cops sobre això, però el divendres em vaig ficar davant de l’ordinador per començar a preparar el seminari d’ahir “Les 10 sagetes de l’Emprenedor” a Barcelona i per la taula rodona “Emprenedors amb Empremta” que vaig tenir la sort de poder moderar com acta inaugural del Empren-t@.

Vaig estar pensant quatre paraules i conceptes per introduir la taula rodona i a partir d’aquí van sorgir el Concepte de “Els 4 ions de l’emprenedor” ... i quins son?

Doncs ...

Son els quatre Ions que podríem arribar a dir son els quatre eixos que dona electricitat i vida a l’emprenedor!! .. emulant com no, els ions que hem estudiat de petits.

El primer és ... Ió – Vis-ió
L’emprenedor sempre té una visió, somni o desig que comença a fer-lo tremolar i a fer sentir aquelles pessigolles dins seu, que li diuen “nano, algo córrer dins teu”

El segon ... Ió – Pass-ió
Passen els dies i aquella idea pròpia, compartida o adquirida, comença a calar dins seu, al igual que la passió, amor i atracció que tenim altres cops durant la nostra vida, és a dir, aquella Passió que fa que allò sigui quelcom diferent i que cala dins d’un mateix.

El tercer ... Ió – Acc-ió
Està bé tenir visions i viure apassionadament, però si no fa res més l’emprenedor, es queda com un somniador o creador d’idees , i “una idea per si sola no és res”. Per tant l’emprenedor real i que s’atreveix, fa un clic al interruptor que dur dins seu perquè aquella visió, acompanyada de passió i acció, comenci a prendre vida, tot definint un projecte o empresa.

El quart ... Ió – Solu-ció
I la part final, la d’interacció amb l’entorn que li permet a l’emprenedor detectar necessitats reals del mercat i de transformar aquella visió amb una eina que soluciona necessitats del mercat.

Per tant .. si sumem i encaminem correctament els quatre ions de l’emprenedor, tindrem realment els quatre eixos claus i principals que li calen per arribar al mercat ..

4 ions = 4 eixos = Visió + Passió + Acció + Solució = Emprenedor

Per tant ... agafeu l’interruptor i busqueu els vostres ions perquè corri l’energia, ENERGIA EMPRENEDORA!


9 comentaris:

  1. Em falta trobar l'interruptor,... a veure si no tardo molt en trobar-lo.
    El tema por no és bo per un emprenedor, no? ;-)

    ResponElimina
  2. En primer lloc merci Student per contestar .. tot i que no et tinc identificat .. :)

    ara .. si vols un interruptor .. quedem i t'en dono un sense cap problema ja que a la maleta de formadors sempre nhi porto ..

    I tema por ... http://albertriba.blogspot.com/2009/08/perque-els-toros-tenen-banyes.html

    ResponElimina
  3. Hola Albert,... soc l'Anna Frixach, vaig estar al forum d'emprenedors amb JCI a Terrassa...
    A ver si tens un interruptor per mi... jeje
    i ja em miraré el post que m'has recomanat
    Bona nit
    anna

    ResponElimina
  4. I tant et recordo Anna ... :) ... i si vols interruptor ... quan ens veiem t'el dono .. :) ... i si a algun dels meus seminari tambe els dono eh .. :)

    ResponElimina
  5. Hola Albert,

    Et comunico que el setmanari L’Extra publica aquest apunt amb l’enllaç al teu bloc, seleccionat entre els més llegits i valorats del Portal de la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

    Aquesta és una iniciativa de L’Extra, la qual ajudarà a la difusió i promoció del contingut del teu bloc en particular, i del fenomen blocaire en general.

    Salutacions i enhorabona!

    Daniel García Peris
    www.danielgarciaperis.cat

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies Daniel ... és un autèntic plaer i honor que sigui dels més llegits i més valorats ... cosa que m'anima a seguir amb el blog i pensar ja, amb una nova versió

    ResponElimina
  7. >Ets un crack...enhorabona.

    ResponElimina
  8. Enhorabona. No només per la difussió de l'article, sinó per la qualitat del mateix.

    ResponElimina
  9. Gràcies primer Anònim i al segon Anònim que suposo es de Fatima, moltes gracies també!

    ResponElimina