dijous, 22 de gener del 2009

Les orelleres humanes

Quasi tots de vosaltres coneixeu el Charles Darwin ja que l’hem estudiat en algun moment o altre a l’escola. Aquesta teoria evolucionista diu que l’especia humana actual és una evolució diguem-ne genètica, tot i que hi ha teories que la contradiuen com la creacionista.

Tot i així, si fem memòria a les diferencies que em van ensenyar de petit, me’n surten dues:

- Els animals només maten per menjar, l’home matar per altres temes
- La diferencia és que l’home és l’únic animal capaç de fer que l’entorn s’adapti a ell. Els altres animals no són capaços i per això molts s’han extingit
.

Aquestes dues personalment a venen a fer pensar que realment, l’home ha de tenir unes capacitats que li facin anar més enllà de lo que els altres veuen, ja que les persones podem :

- veure més enllà de les imatges
- escoltar més enllà dels sorolls
- sentir més enllà de la pell

Llavors es quan surt el concepte de les “orelleres humanes” ... és a dir, tenir la ment oberta, i sobretot veure més enllà de les imatges per tal de poder veure que hi ha més enllà de les coses.

En resum ... “ja podem xerrar dels cavalls ja, que nosaltres si portem orelleres humanes molt sovint” .. que Sant Antoni dels Rucs va ser la setmana passada, i molts rucs estàvem mirant-ho (jo mateix=ruc) i no desfilant

Tot això acabo d’explicar i pot semblar un xic rotllo, bé donat a un esmorzar he tingut amb un company de feina d’una empresa col·laboradora, amb qui a part de parlar de feina, parlem de mil coses diferents, siguin personals, d’esport o del que sigui ... i amb qui hem parlat d’això ...

les orelleres humanes” .. Miquel C .. Va per tu!

2 comentaris:

  1. mmm
    veure més allà de les imatges
    sentir més enllà de la pell...escoltar més enllà dels sorolls...
    sembla que parlis de gent amb poders...però no!!
    les dones tot aixó ja ho tenim...no ens costa massa, sempre estem donant.li coltes a les coses...bo o dolent? no ho sé però som així!

    ResponElimina
  2. Connectant amb el missatge de l'Albert, tenim la sort de viure una revolució tecnològica equiparable al que va ser la Revolució Industrial a finals del s.XIX. La diferència rau en què som nosaltres, els ciutadans d'arreu, els protagonistes d'aquesta revolució. Mercès a l'intercanvi de coneixements que podem rebre per diferents canals de comunicació, als esforços investigadors d'entitats públiques i privades i a empreses que creen valor mercès al desenvolupament de noves aplicacions tecnològiques que milloren la nostra vida, sense oblidar l'empenta d'emprenedors que aporten noves formes de veure la realitat, podem gaudir del plaer de la comunicació, com molt bé descriu el professor Sebastià Serrano en el seu imprescindible "El regal de la comunicació".
    Vull agrair a l'Albert l'oportunitat que m'ha ofert de participar en el seu blog que ens fa veure realitats que el dia a dia ens amaga.

    Miquel Castells

    ResponElimina